Advies

De essentie van het directieprogramma: “Zorg dat je geest leeg is, als je echt wilt veranderen.”

[object Object]
Jack van Praag
24 maart 2020
Directie en boardroom coaching

“Verandering mag dan een continue proces zijn, het kost altijd energie. Dat geldt voor een goede persoonlijke verandering, en wellicht nog wel meer voor de directie die een heel bedrijf, een organisatie wil of moet transformeren. Als je weet wat je wilt en/of moet veranderen, ben je al een heel eind maar vaak zitten er disrupties in. Gaandeweg het proces voel je bijvoorbeeld dat er iets moet veranderen, of je wilt bewuste veranderingen in een bepaalde tijd bewerkstelligen.

Bijvoorbeeld ‘Ik wil dat de servicegerichtheid toeneemt, ik wil meer ondernemerschap in mijn team’, etc. Het gaat vaak om hardnekkige, cultuurgebonden zaken waarin de organisatie terugvalt. De moedeloosheid van ‘zo doen we dat hier nou eenmaal’.

Mission Matters heeft daarom het transformatieprogramma ‘Digitale Transformatie met directieteams. met een doorlooptijd van circa 1 jaar.”

Geleefd worden en wakker worden

Jack gaat door: “Voor een directie geldt, net als alle andere mensen binnen een organisatie, dat ze in meer of mindere mate geleefd worden. ‘Ik heb het druk’ is een excuus om dingen niet gedaan te krijgen, een reactie om niet te hoeven nadenken. Het is vaak een typische reactie op overprikkeling. Vergeleken met ‘nog niet zo lang geleden’ hebben we tegenwoordig dan ook  te maken met veel meer prikkels. Lees hierover in de blog ‘Wat is een VUCA-wereld?’

Er zijn echter manieren om daar effectief mee om te gaan. Je kunt de veelheid prikkels reduceren door te rubriceren. Containment heet dat. Dat moet ook wel, want een professioneel mens kan niet meer dan 3 dingen goed onthouden zonder terug te vallen op ezelsbruggetjes en gokwerk. Door in je hoofd groepen aan te maken, vorm je clusters (containers) en bouw je een overzicht.

Als je zelf echt wilt veranderen, zorg dan dat je geest leeg is. Voor een organisatie betekent dat als je echt wilt veranderen het onderwerp bovenaan de MT-agenda moet komen. Dat is overigens de wens van ieder directie-onderwerp: ze strijden om voorrang…

Alleen als verandering voor het hele bedrijf top-of-mind is, en nut heeft, wordt het gedragen door het MT heeft het kans van slagen en kun je er dus mee starten. Andere opties zijn er niet. Wij komen over de vloer bij bedrijven met soms wel handenvol veranderprogramma’s. Dan weet je al dat de prioriteit niet aanwezig is.”

Scrum

“Afdwingen van de gewenste top-of-mind is de eerste stap. Je doet dit er niet even bij. Een goede manier is een positieve feedback-loop (meekoppeling of positieve terugkoppeling) waarbij je jezelf na iedere tussenstap emotioneel beloont. Agile/ Scrum dus. – [Meer kader lees je op deze webpagina.] – Van creatieve eerste stap naar (voorlopig) einddoel. Onze taak is meehelpen de stappen uiteen te rafelen en daarin een juiste volgorde aangeven. Dat is samen met onze ruime en brede ervaring de toegevoegde waarde.

Het transformatieprogramma ‘Digitale Transformatie met directieteams’ gaat dus niet over trainen en begeleiden. De directie gaat zelf aan de slag in een volgorde waarbij de eerste stap ook direct resultaat geeft. Noemt het desnoods quick win. Dat is de basis van de positieve feedbackloop: er is een koppeling tussen goed gedrag en goed resultaat. In een aantal sprints – werken volgens scrum verloopt in afgebakende perioden – weten we dat ze de smaak te pakken krijgen. Uiteindelijk wordt hun veranderbereidheid en -gedrag een gewoonte. Je wilt terecht komen in een cadans waarin veranderen en verbeteren heel gewoon is en onderdeel van het weekprogramma wordt. De flow van vooruitgang wordt dominant.”

Directie eerst

“Vaak zie je zelf wel hoe anderen moeten veranderen. Maar als het jezelf betreft is dat toch lastiger. Je beïnvloed anderen door te communiceren. Als de directie het voordoet is het nog belangrijker. Goed voordoen. De urgentie wordt bepaald door de ambitie en de moed van de directie. Op een gegeven moment accepteer je dat de organisatie niet optimaal is. Je dut toch in. Een nieuw mantra is nodig: ‘zo doen we dat hier niet meer’. Wakker worden! Ontwerpen en aan de slag.”

Het transformatieprogramma ‘Digitale Transformatie met directieteams’ staat hier op onze website.

Contact

Interesse in dit directieprogramma? Neem dan contact op voor een voorstel.

Ook interessant

Advies
Workshop Fedecom, februari 2020
Advies
Scrum/Agile werken is niet ideaal
Advies
Wat is een VUCA wereld?