coaching voor directeuren

Jouw invloed heeft impact

  1. Home
  2. |
  3. Coaching
  4. |
  5. Coaching voor directeuren

01 COACHING VOOR DIRECTEUREN

Leiders worden niet geboren maar gemaakt

MissionMatters-coaching

Hoe hoger in de boom, hoe minder feedback. Als directeur sta je vaak alleen en dat is part of the job. Dat wil niet zeggen dat het zo ook daadwerkelijk moet zijn.

Wij horen van directeuren die wij coachen dat de individuele coaching helpt bij het verkrijgen van richting, inzicht en het houden van overzicht. Het helpt ze om belangrijke zaken met een onafhankelijke buitenstaander te kunnen bespreken. Door zaken op de agenda te zetten die jij belangrijk vindt als directeur, maak je er met coaching ook daadwerkelijk tijd voor.

Een kritische en meedenkende sparringspartner houdt jou een spiegel voor in een welkome, vertrouwelijke setting. We staan stil bij leiderschapsvragen, bestuurlijke vragen en (in-)richtingsvragen. In onze praktijk denken we graag met je mee over de synergie tussen de harde kant en de zachte kant van leidinggeven. En over het succes van jouw organisatie.

02 RESULTAAT

Positieve impact op het succes van de organisatie

Jouw invloed heeft impact op het succes van de organisatie en de medewerkerstevredenheid. Inzicht in jouw eigen gedrag en de effecten daarvan op anderen is de grootste winst van coaching. Je ont-wikkelt tot wie je werkelijk bent. 

Je kan keuzes maken tussen soms ogenschijnlijk tegengestelde belangen, investeringen, kosten besparen, mensen aannemen en ontslaan, deadlines en prioriteiten, en successen vieren. Zonder hoogmoed, en met positief realistische blik.

Kort na mijn aanstelling als general manager bij Mistras, merkte ik dat ik bij de transitie van “techneut” naar “manager” wel wat hulp kon gebruiken. Via een persoonlijk coachingstraject van 6 sessies heeft Mission Matters mij zeer goed op weg geholpen in mijn ontwikkeling tot een meer zelfverzekerd, besluitvaardig persoon. Met name de open discussies en aanpak van actuele issues vond ik erg plezierig en nuttig. Ik zal in de toekomst zeker nog wel eens te rade gaan.

Michel Kramer Freher

Managing Director, Mistras Group B.V.

03 ONZE MANIER VAN WERKEN

Wij coachen directeuren die ervaren zijn, maar ook directeuren die recent in deze functie zijn gestart. De coaching start altijd met een intake. Tijdens de intake onderzoekt de directeur met de coach niet alleen de persoonlijke en zakelijke doelstellingen, maar vooral ook of het klikt. Dit is van belang voor een succesvolle coaching van directeuren.

De directiecoach heeft zich gespecialiseerd in thema’s als: leiderschap, teamdynamiek, communicatievoorkeuren en verandermanagement. Onze coaches zijn ook ondernemer en hebben ervaring bij technische dienstverleners.

Indien er een directieteam is, bieden we ook coaching voor boardrooms aan.

>

Missie, visie en strategie

Je hebt een beeld van je wensen, maar het transformeren van die ideeën in een visie en een strategie is een andere vraag.  Neem de tijd voor innovatie, nieuwe businessmodellen en nieuwe manieren van werken. 

I

LEIDERSCHAP

Hoe krijg je meer initiatief, ondernemerschap en klantgerichtheid? Leiderschap is niet vanzelfsprekend: hoe zorg je dat je leiderschap omarmt? Hoe geef je leiding zonder autoritair te zijn? Hoe stimuleer je initiatieven van anderen?

Verantwoording en eigenaarschap

Hoe voorkom je dat de leden van het MT handelen vanuit eigenbelang? Hoe delegeer je eigenaarschap aan de teams? Hoe verbetert de sfeer en de samenwerking in het bedrijf? Wat is er nodig in de structuur?