coaching voor ondernemers

Vergroot jouw reflectie- en inschattingsvermogen

  1. Home
  2. |
  3. Coaching
  4. |
  5. Coaching voor ondernemers

01 COACHING VOOR ONDERNEMERS

Ondernemen is topsport

MissionMatters-coachingKen je die uitdrukking: wat ben jij eigenwijs! De ondernemers die wij kennen zijn het bijna allemaal. Ze volgen hun eigen kop. Bij het coachen van ondernemers draait het om de ondernemer als mens, en als leider van het eigen bedrijf.

Ondernemer zijn betekent: initiatieven nemen, kansen najagen, doelen halen, beslissingen ten behoeve van de continuiteit en winst maken. Dat kan, als een duizendpoot, terwijl je bezig bent met je product of dienst, de klanten, de administratie, de interne processen en je medewerkers.

Mission Matters richt zich met name op zakelijke dienstverleners.

02 RESULTAAT

Een ondernemerscoach denkt mee om tot de beste afwegingen te komen

Ondernemers hebben vaak behoefte aan een gelijkwaardig gesprek van ondernemer tot ondernemer.

Angelique heeft ons (twee vakgenoten en mij) begeleid bij onze gedachtenvorming en beslissing om al dan niet de activiteiten binnen onze eigen bedrijven (eenmanszaken) te versmelten tot een gezamenlijke organisatie. Dit was een proces van ca. 9 maanden met een viertal gezamenlijke en een aantal individuele sessies. Niet altijd dacht ik dat we vooruit kwamen, maar achteraf blijkt dat stilstand (en reflectie) ook vooruitgang betekent. Angelique heeft dit proces deskundig en professioneel begeleid en de uiteindelijke beslissing is volledig onze eigen keuze en verantwoordelijkheid. Ik ben zeer tevreden over het verloop van het proces en heeft ook mijn toekomstige zakenpartners en mij dichter bij elkaar gebracht.

Monique Mijnders

Het Arbeidsdeskundig Collectief

Ze willen sparren met iemand die verstand heeft van ondernemen, die onafhankelijk luistert en ervaringen deelt. Die jouw reflectievermogen en inschattingsvermogen vergroot, doordat je een onafhankelijke spiegel voorgehouden krijgt.

03 ONZE MANIER VAN WERKEN

Vanuit een ondernemersperspectief denkt Mission Matters over kansen en helpt ondernemers. Na een vrijblijvende telefonische kennismaking en verkenning van uw coachvraag, ontvangt u van ons een maatwerk aanbod.  Neem contact op voor een afspraak.
Thema’s die wij vaak krijgen zijn:

T

Persoonlijke ontwikkeling als ondernemer

Wat maakt je tot ondernemer? Heb je zicht op je drijfveren, talenten, ervaring en valkuilen, dan kan je nadenken welke leiderschapsstijl je het beste past.  Wat je leuk en niet leuk vindt aan de huidige invulling van het ondernemerschap, bepaalt jouw volgende stap.  Wat belemmert je in het heden?

&

Zakelijke ontwikkeling van het bedrijf

Met het business Model Canvas en onze ervaring denken we met je mee.  Wat is bijzonder aan je onderneming? Is dat wat jij als ondernemer toevoegt aan het bedrijf, wat het succes creëert, of waarin je juist een belemmering vormt voor groei. Wat zijn zakelijke uitdagingen van vandaag en morgen? 

>

Leiderschap

Heb je al medewerkers of juist niet. Hoe kun je (beter) delegeren? Hoe creëer je meer zelfstandigheid en ondernemerslust bij de medewerkers en in de organisatie. Staat de klant nog centraal of de procedures, of is het en-en.

Hoe maak je het bedrijf minder afhankelijk van jou en kan je als organisatie groeien?