Mission Matters Leestips

Er zijn zoveel briljante ideeën en modellen op de wereld, maar het lastige is vinden, begrijpen en toepassen. Wat we interessant vinden verzamelen we thematisch in informatiebladen of via de hyperlinks. De werkbladen zijn te gebruiken tijdens coaching of in ontwikkelingstrajecten.

Mission Matters werkbladen

Mission Matters Informatiebladen

Interessante Podcasts

De kunst van gedragsverandering in organisaties

Een podcast over gedragsverandering in organisaties. Elke aflevering hebben wij een een bijzondere expert te gast met inzichten om je verder te ontwikkelen in je werk. Wij hebben een fascinatie voor gedragsveranderingen in organisaties. Wij onderzoeken verschillende stromingen waarbij je gedragsveranderingen kan inzetten. Zoals systemische werken en denken, corporate antropologie en organisatie psychologie.

Systemische teamcoach

In de ‘Systemische Teamcoach’ onderzoekt Anne Jan de Witte de mogelijkheden van systemisch werk in teamcoaching. Hij interviewt ervaringsdeskundigen die met systemisch werk bedoeld of onbedoeld terecht zijn gekomen in de groepsdynamiek van teams. Tips uit de teampraktijk!

Disclaimer:
We hebben in onze werkbladen onze bronnen zo nauwkeurig mogelijk erkenning willen geven. Hebben we dit niet accuraat gedaan, wilt u ons hiervan dan op de hoogte brengen?

Interessante hyperlinks

Covey Blogs - 7 eigenschappen van effectief leiderschap

In dit blog is een kort interview met Angelique Schrama over haar motivatie om het bekendste boek van Covey te gebruiken voor een serie persoonlijke blogs. De blogs zijn er ook in opgenomen.

Wat zijn jouw sterktes? online vragenlijst

In de positieve psychologie is het uitgangspunt dat je actief versterkt van dat wat je goed kan. Als je dat meer gaat doen in alle aspecten van je leven verbetert je welzijn en geluksniveau.

Met deze (engelstalige) wetenschappelijke vragenlijst krijg je een indicatie van je sterktes:

https://www.viacharacter.org/survey/

The VIA Survey is the only free, scientific survey of character strengths in the world. Take this simple, 15 minute character test and discover your greatest strengths. Research shows that knowing and using your character strengths can help you:

 • Increase happiness and well-being
 • Find meaning and purpose
 • Boost relationships
 • Manage stress and health
 • Accomplish goals

 

Management Modellen

Bron: Managementmodellensite
Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

E-book: 10-sleutels tot een goed gesprek

Jacqueline van ’t Spijker laat in haar verhalen zien waarom sommige gesprekken vastlopen, en geeft tips hoe je die ‘vastlopers’ weer vlot trekt. Haar inspiratiebron zijn de deelnemers van haar trainingen en coachees, en hun werksituaties waar zij vragen over hebben. 

Inhoud

 1. Volg je hart, want dat klopt
 2. Zo kun je een blinde vlek zichtbaar maken
 3. Ze krijg je de ander in de luisterstand
 4. Drie vragen waarmee je verwachtingen wél scherp stelt
 5. Als je maar niet over Ajax praat
 6. 7 tips voor een vlot gesprek met een stil type
 7. 7 tips als jij een stil type bent, en je gaat in gesprek met een vlotte prater
 8. Zo zorg je dat doorvragen geen doorzagen wordt
 9. Zo kun je doorpakken als het emotioneel wordt
 10. Het gebeurt in de stilte
Uitleg Contactmodel

Basisles lemniscaat en contact, uitleg model en drie observatievragen door Jacqueline van ’t Spijker. Een van de samenwerkende partners van Mission Matters.

Trello - Getting Things Done

Start je eigen trello:

Bron Trello:

Een Trellobord zijn kolommen die je kan vullenmet kaarten (taken, to do’s)  die door jou en je team worden gebruikt. Het is nog veel meer dan dat. Trello beschikt over alle hulpmiddelen om projecten van elke omvang te organiseren. Open een kaart en je kunt commentaar toevoegen, bestandsbijlages uploaden, checklists aanmaken, labels toevoegen, eigenaarschap vastleggen, verloopdatums toevoegen en meer.

 

Disclaimer:
We hebben in onze werkbladen onze bronnen zo nauwkeurig mogelijk erkenning willen geven. Hebben we dit niet accuraat gedaan, wilt u ons hiervan dan op de hoogte brengen?