transitie

ORGANISATIES TRANSFORMEREN

Organisaties transformeren doe je zelf

Wij bieden transitieprogramma’s voor organisaties en teams. Een transitie is een concrete, structurele verandering. Het resultaat van op elkaar inwerkende en elkaar versterkende ontwikkelingen. Hierdoor transformeert de organisatie en blijft ze relevant voor klanten en aantrekkelijk voor werknemers.

Onze programma’s zijn ontworpen vanuit een bewegingsbehoefte: van A naar Z. Het kan zijn dat de organisatie ergens vanaf wil gaan, of ergens naar toe. Het doel is helder, de aanpak strak, en de inhoudelijke actie altijd maatwerk. Een mix van bedrijfsmatig inzicht, mensgericht begeleiden en ontwikkelen. We gebruiken meerdere interventies of zetten specialisten in. Wij geloven niet in Grote Reorganisaties en wel in stapsgewijze transitie. Ons uitgangspunt is versterken wat goed gaat, en wat beter kan dan ook beter doen.

In de programma’s besteden we meerdere dagen met een doorlooptijd van circa 1 jaar. In het begin vaak intensieve begeleiding en naarmate de tijd verstrijkt meer extensief.

ONZE TRANSITIEPROGRAMMA’S

Innovatie op de agenda houden

Innovatie biedt grenzeloze mogelijkheden en maakt ongekende krachten los bij organisaties. Mission Matters wil verbetering een plek geven in de dagelijkse agenda van leidinggevenden en hun teams. Dat is werkelijke transitie.

In een transitie zijn bestuur, structuur, cultuur, customer engament en operational excellence aspecten die kansen bieden om te verbeteren en innoveren. Onze programma’s zijn in huis georganiseerd, maatwerk en extensief, waardoor de teams werkelijk in beweging komen.

Winning Teams

In een Winning Team hebben medewerkers de ruimte en werken ze creatief samen vanuit ieders talent en eigenheid. Een Winning Team heeft effectieve processen met mensen met relevant vakmanschap en de juiste (digitale) middelen. Het team is binnen een organisatie verantwoordelijk voor de primaire processen van de organisatie en functioneert goed. Wij helpen teams om naar dit ideaal te transformeren.

Leiderschap in Communicatie

Transformeren met directie

Dit programma is voor directeuren die de ambitie hebben om de onderneming een fundamentele stap voorwaarts te zetten en die niet gewend zijn om tijd aan (digitale) transformatie te besteden. Wil je als organisatie echt veranderen dan zal je innovatie prioriteit moeten geven tijdens werktijd. Wij helpen de directie om koers te bepalen en zelf stappen te zetten.

Leiderschap in Communicatie

Cultuur is te managen

Dit transitieprogramma is voor directieteams van organisaties die meer adaptief en innovatief willen worden.  Cultuurtransitie is een van de meest uitdagende onderdelen van een transformatie. Hoe state-of-the-art je product of hoe briljant je strategieën ook zijn, het zijn mensen die een organisatie tot een succes maken. Gedurende 3 maanden besteden we samen 3 dagen aan cultuurmanagement, de rest doe je zelf.