Moed voor managers

door | 1 mei 2020

Mission Matters werkt samen met directeuren en managers. Een terugkerend thema is hoe we onszelf in de relatie tot anderen onderzoeken. Wij passen elementen hiervan toe in onze diensten voor leidinggevenden en managers. In dit interview door Albert Mensinga legt Angelique Schrama uit hoe.
Moed voor managers

Dit deel is het vervolg op ‘Managers making waves’ met Stephen R. Covey: van ‘ik’ naar de ander.

Dit korte blog gaat over moed. Je kunt snappen wat moed inhoudt en het daarbij laten. Om principes in de praktijk te brengen, is moed nodig. Het gaat om nieuwe overtuigingen en nieuwe uitgangspunten. Dat is voor veel managers lastige materie…

“Het gaat ook om het volledig serieus nemen van jezelf. Het is wat Covey ‘onafhankelijk’ noemt. Durf het maar eens te zeggen: ‘ik weet waar ik voor sta’. Dat is wat ik noem moedig. We hebben juist nu moedige leiders nodig met een sterk moreel kompas. Want alleen met moed kun je duidelijk zijn en je kwetsbaarheid neerleggen. Dit is de basis voor effectief samenwerken met anderen. De definitie van moed is de bereidheid de confrontatie met lichamelijke pijn, tegenslag en levensbedreiging, onzekerheid, angst en intimidatie aan te gaan en te doorstaan.”

Angelique Schrama, executive coach

Heb je voorbeelden van moed voor managers?

“Je moet moedig zijn om een afspraak af te zeggen als deze niet bijdraagt aan waar jij echt aan wilt bijdragen. Je moet stellig kunnen zijn om tegen een ander te zeggen ‘…en hier is de grens en daar ga ik niet overheen’. Het vergt moed om te zeggen ‘ik weet dat dit een vervelende beslissing is, en toch zet ik het door. Omdat ik denk dat het de juiste is. Ik draag de risico’s en de verantwoording’.

Een totaal andere variant van moed is om te durven zeggen ‘ik weet het niet’, of ‘dit vind ik moeilijk, wil je me helpen? Als je dat durft te zeggen, kun je je wederzijdse afhankelijkheid ontwikkelen. De ander mag jou dan begrijpen en, waar mogelijk, helpen.”

Hoe herkennen en begrijpen werknemers dit?

“Mensen willen grip, controle en balans hebben. Om te werken aan wat ze belangrijk vinden, om waarde toe te voegen. En ook om overeind te blijven in een organisatie waar veel dynamiek is. We schreven al eerder over de VUCA-wereld, wat er nu meer ooit aan de hand is.

Managementboeken, waar ‘de 7 eigenschappen van effectief leiderschap’ van Covey ook onder valt, zijn vormen van kennisvergaring, het vergroot je ‘weten’. Pas als je er daadwerkelijk mee aan de slag gaat, ga je het ook voelen. Je kunt ook zeggen ‘ga het boek maar lezen’, maar dat is volkomen zonder consequenties. Door er mee aan de slag te gaan, gaat het ook echt leven en veranderd het je karakter. Zo ben je leraar en leerling tegelijk.”

Hoe zit deze wetenschap in de transformatieprogramma’s?

“Bij alle transformatieprogramma’s en onze diensten laten we de mensen nadenken over ‘wie ben ik’ en ‘hoe werk ik samen, en wat doet er toe?’. Bijvoorbeeld bij teamdagen, intervisie bijeenkomsten of co-creatielab’s samen met klanten, is de basis ‘eerst begrijpen, dan begrepen worden’. Dan vervolgens uit vragen en het zelfinzicht en zelf-oplossend vermogen vergroten. Als je goed naar een ander kan luisteren, lukt het vaker en beter om oplossingen te creëren waar iedereen zich goed bij voelt en een win-win te bereiken waarvan iedereen denkt: ‘als dit de oplossing is, is het echt voor iedereen goed om te doen. Het thema ‘persoonlijk leiderschap’ is vaak een coaching of intervisie-thema. Individuele coaching bevordert de kracht van de kwetsbaarheid. Door te praten en oefeningen te doen, jezelf opdrachten te geven of een scrum-planning te maken en voldoende tijd tussen de ontmoetingen te plannen, kun je het geleerde, de inzichten of het plan in praktijk brengen. Dit is het engste stuk, is mijn ervaring. Het dan toch doen en de effecten ervaren, dat maakt werkelijk gevoeld moedig.

Wat is jouw verhaal?

Je hebt zelf die reis gemaakt van bewustwording naar inzicht, van theorie naar praktijk. Het heeft bij jou je bewustwording vergroot…?

“Ja, en het stopt dan niet, het gaat maar door. Je kunt intuïtief beslissingen nemen maar je kunt je ook afvragen ‘wat vind ik nu echt belangrijk, en waar kan ik iets aan doen?’ Dit is in je (werkende) leven een continu proces om bij stil te staan. Op mijn 30e vond ik andere dingen belangrijk dan nu op mijn 48e. Mijn persoonlijk statuut is een levend document. Hierdoor ontwikkel ik mijn karakter: ik corrigeer mijzelf en volg mijn eigen kompas. Nog belangrijker, het is ook duidelijk voor mijn omgeving waar ik voor sta.”

Wat we meer en meer nodig hebben in deze complexe wereld is moreel leiderschap. Het daagt je uit om te ontdekken waar je echt voor staat en dit in de praktijk uit te dragen. Niet alleen op de werkvloer, ook in je privéleven.

Angelique: “De blogs over Covey staan overzichtelijk onder elkaar op deze pagina. Ik wil je uitnodigen met mij in gesprek te gaan en de uitdaging aan te gaan om een stap te maken waarmee je werkelijk verder komt, samen op weg om angst en onzekerheden om te zetten in moed.”

MENSEN TRANSFORMEREN ORGANISATIES

Meer informatie over onze diensten? We plannen graag een afspraak.

Social Media

Wij posten met regelmaat updates en artikelen op social media kanalen. Wil je ons volgen?

Meer blogs

Keuzes maken in je leven is niet makkelijk

Keuzes maken in je leven is niet makkelijk

We kennen de vergelijkingssites wel voor energie, verzekeringen, laptops, restaurants, enzovoort. Deze websites bestaan om jou bij je keuze verder te helpen. Uiteindelijk bepaal je zelf welke aspecten in het aanbod voor jou belangrijk zijn en baseer je daar je keuze op. Maar hoe doe je dat met persoonlijke dillema’s?

De juiste knop om managers te bewegen

De juiste knop om managers te bewegen

Beste manager: Door welke knop kom jij in beweging? De juiste knop vinden begint met zelf de tijd nemen om een (nog) betere manager te worden. Een blog uit de coachingpraktijk.

Managers making waves, interview met Angelique Schrama

Managers making waves, interview met Angelique Schrama

Stephen R. Covey stelt ons in staat om onszelf in relatie tot anderen te onderzoeken. Mission Matters is geïnspireerd door de principes van Covey in de programma’s voor leidinggevenden en managers. Een interview met Angelique Schrama over de praktijk.